www.jl-coaching.dk
Jes Lysgaard
e-mail: jl-coaching@mail.dk
fb. JL-Coaching
tlf.: +45 2679 5281

 

Mindfulness og afspænding

Mindfulness handler om at opbygge evnen til bevidst at bevæge sig ind i et nærvær, så man er helt tilstede i nuet og har sin opmærksomhed i nuet på det man foretager sig.

Mindfulness meditationer og konkrete afspændingsøvelser i dagligdagen, kan være det, der giver oplevelsen af at finde ro og balance i sig selv. 

 

  • Mindfullmeditationer er meget effektive til at lære at være nærværende. 
  • Afspændingsøveler bruges som kropslige forberedelser til at være i meditationen. 
  • Åndedrættet er det, der forbinder vores krop og vores sind. derfor er det vigtigt at kunne vende sit fokus til åndedrættet. 

 

Point of no return og daglige ritualer

Når man lærer sig at bringe sig i et bevidst nærvær, opleves det ofte som point of no return, da det er svært at vende tilbage til en ikke-bevidst måde at være i sit liv på. 

Mindfulness meditationen og afspændingsøvelserne bliver derfor for mange det faste daglige ritual eller praksis, som skaber grobund for alt den videre selvudvikling, og for de dybe elementer af at kunne bevæge sig frit i livet, som den man er. 

En kort daglig meditations og bevægelses  praksis dæmper angst og stress, og øger livsglæden. 

 

Undervisning i Meditation 

Jeg underviser både grupper og enkeltpersoner. 

Gruppe undervisningen kan være på arbejdspladser, skoler, foreninger eller venne/venindegrupper, mande/kvindegrupper som ønsker at lære sig at mediterer og bruge kropsøvelserne til at blive bevidste om sin krop. 

Enkelt person undervisningen tager sigte i fordybelse og øget kropsfornemmelse. Formålet er individuelt og kan være mangfoldigt. Inden opstart af en session eller et forløb findes retningen. 

 

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk