www.jl-coaching.dk
Jes Lysgaard
e-mail: jl-coaching@mail.dk
fb. JL-Coaching
tlf.: +45 2679 5281

 

Mental træning

At blive bevidst om hvordan man mentalt fungerer i pressede situationer, og træne det, er ofte det, der er afgørende for, om det er sejren eller nederlaget man vælger. 

Efter bl.a. flere år på det danske 3D bueskydnings landshold og meget undervisning og coaching i denne diciplin, tilbyder jeg undervisning/træning for enkelt personer og grupper. 

Målgruppen er personer, der gerne vil lære sig mentaltrænings teknikker, så de kan yde det lidt ekstra, når det gælder.  

Fælles for målgruppen er, at man har lyst til at arbejde med sig selv, og yde den indsats der skal til for at flytte sig mentalt. Det er ikke så lige til og kræver træning, som alt andet hvor man vil forbedre sig. 

Nogle af temaerne:

  • Eksamens angst
  • Konkurrencer
  • Jobsamtaler
  • forbedre sin selvtillid i dagligdagen. 
  • Bueskytter der vil optimere deres ro og fokus under konkurrencer og træning

 

Herunder en beskrivelse fra et kursus i mentaltræning for bueskytter. 

Af Karin Røjkjær, Thy Bueskyttelaug

Mental træning var emnet for et seminar, hvor Jes Lysgaard præsenterede 25 bueskytter for sine tanker om meditation, nærvær, flow, bevidsthed, disciplin og fastsættelse af mål.

De 25 bueskytter fik fantastiske redskaber med hjem til videre arbejde med deres individuelle målsætning:

Hvad skal mit mål være? Hvorfor vil jeg det? Hvordan når jeg mit mål? Og ikke mindst: Hvad vil jeg ofre for at nå mit mål?

- Skuffelse er en fejlafstemning af nuet og forventningerne, stod der på tavlen, da seminaret med Jes Lysgaard begyndte. Og efter en runde, hvor deltagerne præsenterede deres forventninger til dagen, var det tydeligt, at deltagernes forventninger var høje.

Med meget stor overbevisning og et levende engagement forklarede Jes Lysgaard blandt andet, at nærværet er forudsætningen for at kunne opnå resultater. Nærværet opnås gennem meditation, hvor man ikke koncentrerer sig om andet end at være tilstede i nuet uden tanke på noget som helst andet. Oplevet på egen krop i bare tæer og rundkreds erfarede bueskytterne et par anderledes – og øjenåbnende træningsøvelser.

Hvis du fremover ser en bueskytte hive strømperne af og meditere, kan du forvente, at vedkommende har været på seminar i Odense – eller har læst Jes Lysgaards bog ’Skydning med langbue’. Selv om Jes Lysgaards udgangspunkt er langbuen, så kan han tilgang bruges på alle buetyper – og også i andre sportsgrene, i den kreative verden eller på jobbet.

Ved dagens slutning var det også tydeligt, at formiddagens citat fra tavlen kunne skrives om til: Tilfredshed er overensstemmelsen mellem oplevelser og forventninger. For med dagens fantastiske input gætter jeg på, at vi alle tog hjem med store forventninger til næste gang, vi skal til træning.

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk